Made in Japan. Not recommend.

February 08, 2010 by Atidaryta
Viename klipe berniukas estišku akcentu vardina Estijos miestus – pagiria, paskui papeikia ir apie kiekvieną daro tą pačią išvadą: not recommend.
O aš labai dažnai pagalvodavau: kaip gerai, kad neturiu šuns. Geras gyvūnėlis, nekvailas, linksmas. Bet eik su juo du kartus per dieną į purvyną lyjant, sningant ar susirgus. Not recommend.
Šiandien džiaugiuosi, kad neturiu ir Toyotos. Gražūs jie. Ypač amerikoniškas “Matrix”. Net ir mielas mažiukas “Jarikas”, kurį didžiuodamasi vairavo mano pirmoji bosė, ir kuris atsitiktinai tapo pirma mašina, už kurios vairo pati atsisėdau.
O visgi – not recommend.
Iki pernai Toyota dar nė karto nebuvo atšaukusi nė vieno savo automobilio dėl kokio nors techninio broko. Per paskutinius 18 mėnesių – aštuonis milijonus. Per paskutinę savaitę - tris kartus.
Vienintelis dalykas, kurio dabar tikrai norėčiau – dirbti Toyota komunikacijos departamente ir būti atsakinga už krizių valdymą.
Nes oi kaip not recommend yra tai, ką jie daro kritinėse situacijose.
Matyt, net šiam staffui galioja taisyklė, kad darbas Japonijoje prasideda aštuntą ir baigiasi šeštą, o jei "Lexusas" sugriūva savaitgalį - į darbą not recommend.
Posted in | 4 Comments »

4 comments:

Anastazija said...

Šiaip Japonijoje iš viso su komunikacija nekas. O šiuo atveju - ką tokio stebuklingo darytumėt?:)

Atidaryta said...

Trumpai - ne ką aš daryčiau, o ką padarė (deja) Toyota. Pirmus skundus apie stabdžių defektą jie gavo prieš metus, bet per tą laiką net nemėgino pasiruošti "sprogimui" - krizė užlupo "netikėtai". Per tuos metus vadovas nė karto nepadarė jokio viešo pranešimo. Atstovai neigė arba sumenkindavo problemą (net sakė - teisingai pasidėkite kilimėlį ir neužstrigs tas jūsų stabdis). Neparodė jokio susirūpinimo (nesvarbu, kad nenuoširdaus) tais, kurie possibly galėtų nukentėti ateityje. Savo pirmame "išstojime" vadovas pareiškė, kad "Toyota buvo ir yra patikima". Jus įtikina?:) beje, šiaip Japonijoj, kaip pastebėjo Anastazija, praktiškai nėra prekių grąžinimo ar kompensacijų mokėjimo kultūros, ir jiems čia visiškai nauja sritis. Be to, ten galioja visai kitas supratimas negu JAV, kur jei tau kažkas nepasiseka, tu prisipažįsti, tada atgailauji, rodai kaip sielojiesi, sakai, ką darysi kitaip, ir tau atleidžia. Japonijoje - nurašo. Bet jie užmiršo, kad yra japonijos rinka ir visos kitos rinkos, kur Toyota irgi pardavinėjama, ir su kuriomis reikia žaisti pagal kitas taisykles. Uff, per daug išsiplėčiau.

123 - nematomaranka.lt said...

O klipas sitas?

www.youtube.com/watch?v=f1M-7_GhfD4

Atidaryta said...

Taip:)

Post a Comment