Rusiški "kanalai"

June 15, 2010 by Atidaryta



Įdomumo dėlei.
Faktas, kad Rusija neseniai paskelbė naują santykių su kaimynais doktriną, kurią visi supranta vienareikšmiškai: Rusija nusiteikusi ekspansinei politikai Baltijos šalių atžvilgiu.
Kaip ji tai darys – kitas klausimas. Viena vertus, “Topoliai”, “Mistraliai” ir visa karinė amunicija keliama į Kaliningradą. Ir ten pat pastatomas puikus skydas – atominė elektrinė, kad kam neateitų į galvą kokios negeros mintys surengti kokios atakos.
Bet visada įdomiau yra Rusijos informaciniai “karai”.
Visai šalia (kelių šimtų metrų atstumu) nuo būsimos atominės Kaliningrade pastatytas skaitmeninės antžeminės TV siųstuvas.
Keista tai, kad teritorija, kurioje statoma atominė (ir minėtasis siųstuvas), nėra urbanizuota. Žmonių ten iš esmės gyvena labai nedaug, kad toks projektas būtų finansiškai naudingas.
Užtat - skaitmeninis Rusijos TV signalas pasieks net Kauną. Kitaip sakant, daugiau nei pusė Lietuvos galės rinktis nemokamą rusišką skaitmeninę TV, ir matyti 8 rusiškas programas, įskaitant “Pirmąjį Baltijos kanalą “.
Beje, pastarasis kanalas anksčiau veikė iš Latvijos, bet iš ten buvo išprašytas, nes pažeidžia kai kuriuos ES reikalavimus.
Dabar jis veikia iš Londono, ir man visa tai labai primena lietuviškų serverių perkėlimą į saugią Švediją arba, naujausiomis žiniomis, į Seišelius.
Bet svarbiausia – Seimas netrukus (greičiausiai kitą savaitę) ruošiasi svarstyti visuomenės informavimo įstatymo pakeitimus. Juose numatoma, kad kabelinės televizijos nebeprivalės nemokamai rodyti nacionalinių kanalų (kaip iki šiol). Tai reiškia, jog kabelinių TV programų “paketai” preliminariai brangtų 10-15-20 litų.
Kaip begalvotum, labai įdomu ir labai keistas sutapimas. Lietuvoje vienu metu brangsta kabelinių TV paslaugos, o tuo pačiu metu atsiranda galimybė nemokamai žiūrėti rusiškas televizijas.
Čia dar ne viskas. Prieš savaitę veikti pradėjo skaitmeninis antžeminis siųstuvas Baltarusijoje. Transliuos lygiai tas pačias programas, tik jau kitai Lietuvos daliai. Sakoma, kad turėtų gerokai pagerėti baltarusiškų (rusiškų) programų priėmimas Šalčininkuose, Pabradėje ir šių vietovių apylinkėse:)
Posted in | 3 Comments »

3 comments:

Anonymous said...

Neatsiranda galimybės nemokamai rusišką žiūrėti, visą laiką buvo.
Sutapimai sutapimais, tačiau akivaizdu, kad rusai bombins mūsų smegenis.
Nos, mano nuomone, mes labiau užsibombinam - visi laikraščiai rėkia, kaip Lietuvoje blogai, koks Kubiulius blogas, kokie mes blogi.... Tai ir gaunamės tokie, koiais esant rėkiam.

Anonymous said...

O Dieve, kokia kose autorius turi galvoje...

Unknown said...

Eilinis marazmas konservatoriu stiuliu

Post a Comment