Grąžinkit mano varpą!

August 05, 2010 by Atidaryta
Šį sykį - ne apie tai, kad gaisrai Rusijoje atskleidė, kokia bus sekančių prezidento rinkimų dėlionė. Kad Medvedevas traukiasi atatupstas, o Putinas didvyriškai imasi gaisrininko žarnos.
Šį kartą apie tai, kad Rusija keičia viešųjų ryšių strategiją ir nebijo juokauti net paskelbus nepaprastąją padėtį.
Lenkiu galvą Putinui - seniai taip nesijuokiau. Jumoras paperka nepriklausomai nuo ideologinių įsitikinimų.

BNS, 05 Rgp 2010 09:38
Putinas asmeniškai atsakė pasipiktinusiam gaisrais tinklaraštininkui
Maskva, rugpjūčio 5 d. ("Interfax"-BNS). Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas asmeniškai atsakė į šiurkštų ir emocingą kreipimąsi anoniminio tinklaraštininko, kuris pasipiktino priešgaisrinio saugumo būkle nedidelėse šalies regionų gyvenvietėse.
Anoniminis vasarotojas iš Tverės srities Kaliazino rajono savo tinklaraštyje, kurį jis veda slapyvardžiu top-lap, nerinkdamas žodžių ir gausiai vartodamas nenorminę leksiką papasakojo apie tai, kokia prasta priešgaisrinio saugumo būklė kaime, kuriame yra jo namas.
(...)
Laiške tinklaraštininkas, dažnai vartodamas nenorminius žodžius, rašo:
"Kaime, esant ... komunistams, kuriuos visi koneveikia, buvo trys gaisrams gesinti skirtos kūdros, kabojo nedidelis varpas, kuriuo buvo skambinama, jeigu kildavo gaisras, ir (o stebukle) buvo gaisrinė mašina, vienintelė trims kaimams, tiesa, bet buvo. O štai atėjo ponai demokratai, ir..., pirma, ką padarė, tai užvertė kūdras, ..., gaisrinę mašiną taip pat kažkur nudangino, o varpą pakeitė telefonu..., tik jis ... neveikia, nes pamiršo prijungti".
"Aš nenoriu telefono kaime, aš noriu gaisrams skirtų kūdrų ir buvusio savo varpo, grąžinkite man, ..., varpą ir iškaskite kūdrą, aš pats ją prižiūrėsiu ir pripildysiu".
Savo atsakyme V.Putinas rašo:
"Gerbiamas vartotojau, šiandien darbo dienai baigiantis, kvėpuodamas, kaip ir visi maskviečiai, degančių Pamaskvio miškų dūmais, su dideliu susidomėjimu ir malonumu susipažinau su tuo, kaip jūs vertinate situaciją, kuri susidarė centrinėje Rusijoje dėl miškų gaisrų.
Tokių aukštų temperatūrų Rusijoje per 140 metų, vadinasi, ir esant komunistams, nebuvo", ir negalima viskuo kaltinti valdžios. Tačiau apskritai su jūsų pastabomis sutinku.
Jūs, žinoma, nepaprastai atviras ir tiesus žmogus. Tiesiog šaunuolis. Ir jūs, be abejo, gabus literatas. Jeigu jūs užsidirbtumėte iš rašymo, galėtumėte gyventi kaip mylimas V.Lenino rašytojas - M.Gorkis, Kapryje. Tačiau ir ten jūs negalėtumėte jaustis saugus. Nes ir Europoje, ir JAV būna tokio pat masto gamtos kataklizmų.
Nepaisant visų problemų ir sunkumų, tikiuosi, iki pensijos mudu pratrauksime.
O jeigu nurodytumėte savo adresą, varpą gautumėte iš gubernatoriaus nedelsiant".
Posted in | 1 Comment »

1 comments:

EMIRA said...

Geras straipsnis ! :)

Post a Comment