Vėl atidaryta

December 09, 2009 by Atidaryta
Nebuvau čia nuo liepos - neturėjau gerų žinių, tad nesinorėjo aušinti burnos. Užtat per pusmetį pamiršau, kaip rašyti - išeina kažkaip "veidiškai". Profesinė liga, jei nenuskambės per daug snobiškai.
Užtat šiandien - bene įdomiausia diena per visus šiuos metus, ir todėl manau, kad pati tinkamiausia vėl grįžti čia.
Per tą pusę metų noras parašyti buvo kilęs ne kartą kai Maskvos meras ketino uždrausti sniegą, Vaira Vykė Freiberga patarė kitiems politikams išsivalyti dantis, o B.Obama nemokšiškai lankstėsi Japonijoje. Bet dabar manau, kad nieko baisaus nenutiko, jei apie tai perskaitėte kur kitur, arba neperskaitėte iš viso. Ir net džiaugiuosi, nes turėjau progą suprasti, kaip beprasmiška yra sakyti viską, kas jau kieno nors kito buvo pasakyta.
Gaila tik, kad čia neparašiau apie jaunųjų mokslininkų konferenciją Paryžiuje, kurią iš arti stebėjau savo akimis. O neparašiau, nes per ilgai "taupiau" šitą medžiagą. Laukti nereikėjo - likau nepapasakojusi apie mokinukus-mokslininkus iš viso pasaulio, kurių išradimų ir atradimų sąraše - nuo chirurginių instrumentų iki vaistų nuo vėžio ar būdo priversti daugintis nervų ląsteles. Liko neaprašytas ir jaunasis laikrodininkas, sukūręs absoliutaus tikslumo mechanizmą, - kurio šeima kiekvieną sekmadienį penkios po dvyliktos sutikslina visus namuose esančius laikrodžius. Nepapasakojau apie berniuką iš Naujosios Zelandijos, kurio išradimus atmintinai bijau ir vardinti - reikėtų pasitikslinti, kad nesuklysčiau sakydama pavadinimus. Kur kas paprasčiau būtų buvę aprašyti tris Airijos fermerio sūnus, sumaniusius pieno tyrimams panaudoti Fairy - ir laimėjusiems pirmą vietą už geriausią šių metų išradimą, nes jis... veikia.
Dar nepapasakojau ir apie keistus procesus, kurie tą tylųjį pusmetį vyko Lietuvos žiniasklaidos rinkoje - bet šiuo atveju dar nepavėlavau, nes pati esu jų dalyvis, - tad jau netrukus:)


Posted in | 2 Comments »

2 comments:

Rokas Arbušis said...

perskaičius užuominas apie tai, ko jau nebus, baisiai knieti apie tai sužinoti (perskaityti).
gal bus? :)

Anonymous said...

o gal ir ne :) tai jau buvo... matyt šią medžiagą paliko memuarams. O dabar jau į doros kelią grįžo - kai duos, tai duos :) :) :) laukiam

Post a Comment