Kas neįmanoma Zelandijoj?

February 24, 2010 by Atidaryta

Kai reklamų kūrėjams pristinga įkvėpimo, jie susiranda kolegų iš Naujosios Zelandijos (keisčiausias, garbės žodis) provokacijas. Stebisi, vadina akibrokštu, pripažįsta, kad “tik Zelandijoj tai įmanoma”.
Kai tūlas pilietis kreipiasi į teismą reikalaudamas legalizuoti važinėjimą dviračiu nuogam, iš karto aišku, kad jis – zelandietis. Nes tik Zelandijoj tai įmanoma. Aišku, jam niekas nedraudžia ir šiaip nuogam važinėti dviračiu, bet žmogus norėtų, kad tai būtų oficialiai įteisinta, ir tiek. (Neseniai Whangamatos kurorte konsteblis sustabdė du nuogalius ant dviračių, ir liepė užsidėti šalmus, o ne kelnes.
Jei kas užduoda klausimą, ar egzistuoja Pasaulyje valstybė, kur rinkiminę kampaniją šiuo metu vykdytų Kanapių partija jau pats klausimas suponuoja atsakymą, kad taip. Ir tik Zelandijoj tai įmanoma.
Jau nekalbant apie tai, kad Zelandijoj netrukus turėtų būti legalizuotos ir pačios kanapės – gyventojai šią iniciatyvą karštai palaiko. Ir reklamose čia ne tik nedraudžiama propaguoti alkoholio ir jo gamintojų, o kaip tik, vos ne kasmet sąlygų ir “žvaigždučių” šiuo klausimu mažėja. Užtat ji, Zelandija, gali tapti pirma Pasaulyje šalimi, kur bus iš viso uždraustas rūkymas.
Na, kas dar kokių klausimų? Gerai. Šalis, kur pirmą kartą istorijoje balsavimo teisė suteikta moterims? Bingo. Kurioje valstybėje vienintelėje perdirbamos praktiškai visos atliekos?
Kur dar, be Nyderlandų, legalizuota prostitucija (ir tuo labai didžiuojamasi ? Kokios tautybės yra Catherine Healy, internetiniame aukcione pardavusi nekaltybę, kad susimokėtų už studijas universitete? Mhm.
Kurioje angliškai kalbančioje šalyje pirmą kartą uždraustos fizinės bausmės vaikams? Nea, ne JAV.
O kur gyvena tėvai, pavadinę savo mergaitę “Tatula does the Hula?”
Šeimos teismas (toks irgi, spėkit, kur yra?) devynmetei vėliau leido susigalvoti savo variantą.
O gal visgi yra Zelandijoj kas nors neįmanomo?
Posted in | 3 Comments »

3 comments:

Milda said...

Man rodos kanapių partija ir JAV yra. Ar klystu?

Atidaryta said...

Ir taip, ir ne. JAV yra tokia organizacija pavadinimu "Marichuanos partija", bet ji neįregistruota kaip politinė partija, ir rinkimuose dalyvauti negalėtų:)

puikioji said...

O mums geografijos mokytojas sakydavo - jeigu kastume kastume kastume kastume vis gilyn, ir pamirštume, kad yra visas tas žemės branduolys, etc, bet tiesiog... lyg virbalu durtume nuo Lietuvos per žemės rutulį, tai SPĖKIT, kur išslįstume?

Post a Comment