Kodėl Libijos bijo visi kiti?

March 01, 2010 by Atidaryta


A) Kadafis gimė vargšų beduinų šeimoje. Žino, ką reiškia neturėti maisto ir drabužių.
Bet vertina prabangą. Auksą. Kartais nešioja karūną arba pasipuošia žiedais su brangiais akmenimis. Mėgsta deimantais nusagstytus baltųjų tigrų kailių apsiaustus. Gyvena prabangiuose rūmuose. Turi daug tarnų “iki gyvos galvos”. Vergų, jei norite.
B) Kadafis nuo mažens žavisi Egipto prezidentu Gamal Abdel Nasser’u, kuris šalies vadovu tapo apeliuodamas į Arabų vienybę.
Bet pats Kadafis apeliuoja tik į religinius jausmus. Kursto aistras. Yra pažadėjęs, kad Libija taps radikalų rojumi. Kad visi, kurie nori pralieti kitatikių kraują, gali gauti paramą ir ginklų Libijoje.
C) Mėgsta sakyti “mokslas – šviesa” arba “mokslas, mokslas ir dar kartą mokslas”. Mokslas Libijoje yra privalomas. Bemoksliai sodinami į kalėjimus. Mokytis.
Bet Kadafis nuolat pašiepiamas už bukumą.
D) Dažnai save lygina su Hitleriu. Kaip ir jis, nekenčia žydų. Juos kaltina savo įdukros nužudymu. Tiesa, iki šiol nėra įrodymų, kad jis apskritai buvo įsivaikinęs mergaitę, o juo labiau, kad ji buvo nužudyta.
Bet jis siekia keršto, ir ragina jo siekti visus musulmonus.
E) Dažnai lygina save ir su Leninu. Prijaučia socializmui, komunizmui ir visuotinei lygybei. Savo sukurtą režimą kartais vadina “Arabų nacionalizmu”, o kartais - “islamo socializmu”.
Ir pats parašė savo “Žaliąją knygą” - filosofinį traktatą režimą, kuris turi suvienyti Arabų pasaulį ir “atversti kitatikius”.
F) O su kitatikiais turi kovoti visi. Skleisti islamą. Vyrai, vaikai, moterys. Taip, moterys irgi turi mokėti laikyti ginklą rankoje, kai prireiks. Kadafio iniciatyva Libijoje įvesta privaloma moterų karinė prievolė. Moterų karių Libijoje – panašus skaičius kaip Izraelyje. Jei prireiktų. Karo meno jos mokosi karinėse mokyklose, ir taip įgyja neprastą išsilavinimą. Kadafis žavisi jų protu. Jo paties dukra – garsi tarptautinio (tarp-Arabinio) lygio advokatė, kuri teisme gynė patį Saddamą Husseiną.
Visos Kadafio apsaugos darbuotojos – išskirtinai moterys. Kovų menų žinovės.
Bet šiaip moterys – daugiau niekam nereikalingos. Joms Kadafis įsteigė naują instituciją – moterų kalėjimus, oficialiai vadinamus “socialinės reabilitacijos klinikomis”. Čia vyrai gali “priduoti” nusibodusias arba prasikaltusias žmonas, kur jos laikomos tol, kol kas nors jų pasigenda. Jei pasigenda. Sako, šių moterų galbūt laukia visuotinė amnestija, - jų bus pasigailėta, jei prireiks jų fizinės jėgos. Karui.
G) Taip, čia ta pati valstybė - vienintelė tiesioginė demokratija pasaulyje pagal griežčiausią Antikinės demokratijos apibrėžimą. Tas Libijos aukščiausios valdžios – tautos susirinkimo – sekretorius, kuris atsisakė visų pareigų ir atidavė jas į tautos rankas – yra tas pats Kadafis.
Bet “Foreign Policy” jo režimą priskiria prie mažiausiai laisvų valstybių pasaulyje.
H) Kadafis smerkia teroristus ir Al-Qaedą. Sako, kad tai – atgyvena. Kad šiuolaikiniame pasaulyje taip niekas nesielgia.
Bet terorizmą su laiku turi visiškai pakeisti Džihadas. “Bet kokiomis priemonėmis ir bet kokiais būdais, kokių tik prireiks”. Visai neprastas būdas - užsiauginti pavojingos valstybės spyglius ir išlikti saugesniems. Nes panašu, kad pastaruoju metu atsiranda vis daugiau galandančių dantis ir besiruošiančių atsikąsti gardaus Libijos gamtos išteklių kąsnelio. Saugokitės Libijos. Tikrai, nėra ko ten lįsti.
Posted in | 2 Comments »

2 comments:

Krida said...

Koks paradoksas- tiesioginė demokratija ir "mažiausiai laisva" :)

Anonymous said...

O kur parašyta, kad demokratija 100 atvejų iš 100 reiškia laisvę? Hitleris buvo išrinktas demokratiškai.

Post a Comment