“Kai užaugęs būsiu prezidentas...

April 14, 2010 by Atidaryta


...uždrausiu dainuoti pagal fonogramas!”, - sakė mažasis Hu Jintao, kurį nuo pat vaikystės piktino scenoje žiopčiojantys apsimetėliai.
Retas kuris vaikystėje nėra pagalvojęs ko nors panašaus. “Jeigu būčiau, tai uždrausčiau”, nors nei būna, nei uždraudžia. O jei ir tampa vadovu, ir dar šalyje, kur galima drausti ką panorėjus, retai prisimena vaikystės norus.
Bet Hu - ne toks. Jis neužmiršo. Ir kai po 2008-ųjų Olimpiados atidarymo, kai scenoje jį ir vėl kaip vaikystėje baisiai sunervino žiopčiojanti mergaitė, jis visoje Kinijoje uždraudė dainuoti pagal fonogramas.
Apie tai išgirdo kitų šalių vadovai, ir irgi prisiminė vaikystės svajones.
Prieš linksmybes ne ką mažiau nusiteikę Somalio islamistai prieš gerą savaitę uždraudė komercinėms šalies radijo stotims groti muziką. Ir iš tiesų, nėra čia ko linksmintis. Dabar muzikos Mogadiše galima klausytis nebent per valstybės kontroliuojamą vienintelę radijo stotį arba gaudyti iš Kenijos atsklindančias Jungtinių Tautų radijo bangas.
O štai brolį Fidelį pakeitęs Raulis Castro - visiška priešingybė, ir kaip tik nori pramogauti. Prieš porą metų jis Kuboje įteisino mobiliuosius telefonus, DVD grotuvus bei mikrobangų krosneles. O va dabar nusprendė, kad laikas dailiai apsikirpti, ir nutarė kirpykloms pirmosioms iš visų saloje veikiančių bendrovių leisti pačioms nustatinėti įkainius ir darbuotojų atlyginimus. “Tai privers jas labiau stengtis”, - pamanė Raulis, kuriam būtent kirpėjų ir barzdaskučių paslaugų kokybė – iš visų svarbiausia.
Posted in | 0 Comments »

0 comments:

Post a Comment