Genocidas, Genofondas - koks skirtumas?

February 15, 2010 by Atidaryta
Po rinkimų nuvykęs į Lvovą, naujasis Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovičius sušuko: kaip džiugu, kad į vieną vietą susirinko visas Genocidas!
Kažkas iš salės jį pataisė - ne Genocidas, o Genofondas...
Viktoras Janukovičius nepasimetė:
-Taip, ir Genofondas - taip pat.
Atrodo, atsirado vertas titulo G.W.Busho įpėdinis, mat iki šiol pastarasis (na, ir dar Irano vedlys M.Ahmadinejadas) dėl savo nepakartojamų "perliukų" buvo mėgiamiausias pasaulyje humoro laidų personažas.
Pavyzdžiui, Afriką Bushas kartą pavadino tauta. O grįžęs iš Pietų Amerikos, jis su nuostaba pareiškė, kad ten jų (valstybių) visa daugybė.
Be to, Bushas neištaria (mokslininkai jam iš tiesų diagnozavo diseksiją, bet dabar ne apie tai) kai kurių žodžių. Tiksliau, ištaria juos taip, kad žodžiai įgauna priešingą reikšmę. JAV rašytojas Mark Crispin Miller Norton parašė apie tai visą knygą “The Bush Dyslexicon: Observations on a National Disorder”. Ir vardija, dėl kokių priežasčių “hostile” Bushas tardavo kaip “hostage,” “arbitrary” vietoj “arbitration,” “preserve” vadino “persevere,” o “cufflink” - “handcuff".
Na o įspūdingiausias G.W.Busho pasisakymas buvo turbūt 2001 m. rugpjūtį apie taikos procesą Artimuosiuose rytuose. Neversiu - neįmanoma.
“There’s a lot of people in the Middle East who are desirous to get into the Mitchell process. And – but first things first. The – these terrorist acts, and, you know, the responses have got to end in order for us to get to the framework – the groundwork – not framework, the groundwork to discuss a framework for peace, to lay the – all right.”
Ne ką prasčiau ir V.Janukovičius. Jam Čechovas - didis poetas, o Babelis - tas pats kas Augustas Bebelis. Kaip ir Anna Achmatova, kurią Janukovičius vadina Achmetova- gal savo pagrindinio rėmėjo, Donecko oligarcho Achmatovo garbei. All rihght.
Posted in | 1 Comment »

1 comments:

Anonymous said...

Vadinasi, Ukraina savo Janukovičiumi iš esmės pasivijo taip trokštamus Vakarus ir net pačias JAV:)

Post a Comment