Take a bow

February 15, 2010 by Atidaryta


Amerikiečiai didžiuojasi: jų prezidentai nenusileidžia kitiems Vakarų lyderiams protokolo išmanymu. O gal net kuria savo, amerikietišką, protokolą.
Jie iki šiol tebesišaipo iš G.W.Busho bučinio su Saudo Arabijos karaliumi Abdullah (su kuriuo jiedu vėliau vaikštinėjo laikydamiesi už rankų), o labiausiai – iš istorinio jo “pasikutinėjimo” su A.Merkel.
O ir naujasis prezidentas – ne ką prastesnis protokolo “žinovas”.
Kai B.Obama nuvyko į Saudo Arabiją ir žemai nusilenkė tam pačiam karaliui, žiniasklaida linksminosi. Kai sveikindamasis su Japonijos imperatoriumi ne tik nusilenkė iki pažemių, bet tai darydamas dar ir ištiesė jam ranką, jau gana griežtai buvo išvadintas neišmanėliu, stačioku ir tamsuoliu, kuris nieko nenutuokia apie griežtą Japonijos protokolą. (Abi rankos prispaustos prie šonų, nedidelis pasilenkimas tiesia nugara “iš juosmens”, pagarbus atstumas, kad nesusidaužtum kaktomis, ir nuleistos akys, kad nereikėtų spoksoti iš apačios).
bet kai Kinijoje (ir pražergtomis kojomis) lygiai taip pat pasilenkė prieš Kinijos prezidentą Hu Jintao, (aišku, tiesdamas jam ranką), internete pasirodė nuotraukos, kurių pavadinimuose buvo klausiama, į ką, stovintį už nugaros, per kojas, žiūri prezidentas.
O va dabar visi protokolo žinovai tegu prasmenga: prieš gerą savaitėlę B.Obama lygiai taip pat, žemai lenkdamasis, ištiesė ranką Tampos (Florida) merei. Komentarų - jau jokių. Gal tikrai B.Obama po pirmų fiasko nusprendė parodyti, kad jis ne suklydo, o taip sveikintis su visais ir buvo sumanęs?
Posted in | 1 Comment »

1 comments:

Anonymous said...

"It's gotta be some kind of disease or something." :))))

Post a Comment